NAJČEŠĆE POSTAVLJANA PITANJA

Ovo su odgovori na pitanja koja nam najčešće postavljate na facebook-u ili preko mail-a i da se ne bi ponavljali, sve smo ih spakovali ovde.

 • Nalazimo se na Paliluli, Bulevar despota Stefana 68c. Naša plava vrata se nalaze u uskom prolazu odmah pored velikog Maxi-a. Pogledajte mapu ovde.

 • Treninge koje sprovodimo u studiju su u najvećem slučaju po metodi Human Foundations (Functional Patterns).
  Trening je sačinjen iz miofascijalnog opuštanja i statičnog istezanja zategnutih mišića koji vuku posturu na jednu stranu i jačanje oslabljenih mišića uz pomoć korektivnih vežbi da bi se integrisao pokret i držanje.

 • U pitanju su personalizovani treninzi. A šta to znači?
  Znači da je sam trening za vas namenjen onom problemu koji želite da rešite, a da delite prostor i sa drugim vežbačima.
  Radni deo ima oko 60 kvadrata tako da može da stane maksimalno 5 ljudi koji rade svoj trening.
  U studiju je atmosfera uvek opuštena i društvena, tako da vežbači vole da pomognu drugima oko sebe ukoliko su u procesu duže.

 • Termin je onda kada se dogovorimo. Naše radno vreme je od 8 – 22h radnim danima, a subotom od 9 – 16h.
  Pozivom na broj 069 12 08 744 (Nemanja) možete da zakažete svoj trening.

 • Rezultati dolaze postepeno i zavise isključivo od vaše angažovanosti. Dakle sve što postignete u Progein studiju je vaš lični uspeh.
  Koji god problem da je u pitanju, krećemo od osnove, a to je vaše držanje odnosno neutralni položaj kičme koji možete da usvojite posle 2 treninga ili posle 2 meseca. Tek kada se usvoje funkcionalni obrasci, dolazi do prave promene.

 • Vežbe sprovodite onoliko dugo koliko vi želite.
  Disfunkcionalni obrasci sa kojima se susrećemo u radu sa ljudima su rezultat dugogodišnjih loših svakodnevnih aktivnosti koje su u najčešćem broju slučajeva prešle u naviku. Napravite onda računicu 🙂
  Najbolji rezultati dolaze onda kada rešite da ovakav vid treninga ubacite u svoju rutinu zato što ne postoji “zasićenje”.

 • Nama najviše odgovaraju gumene loptice za pse iz pet shop-a zbog čvrstine, veličine i kvaliteta. Postoje i loptice za masažu koje možete da pronađete u nekim sportskim prodavnicama.

 • Imamo uskustva u radu sa decom od 15 godina. u toku treninga sa decom, potrebno je da roditelj bude prisutan.

 • Zavisi od toga koliko je vaš problem napredovao za te godine koliko ga imate. Ukoliko se on sporo razvijao i nije došlo do velikih strukturalnih promena, na dobrom ste mestu.

 • Posturalna skolioza, kao i bilo koji drugi posturalni problem je disbalans u mišićima koje koristite prilikom kretanja. Svaka strukturalna promena nije naše polje delovanja, ali treninzi koji se sprovode kod nas se uvek obavljaju u sigurnim uslovima. To što imate strukturalne promene, ne znači da više nikad ne treba da se krećete.

 • Cene treninga možete da pogledate ovde.

  Cene za brzi kurs možete da pogledate ovde.

 • Sprovođenje treninga kod kuće obavljate na svoju odgovornost. Da bi ste naučili izvođenje vežbi, potrebno je makar mesec dana treniranja u Progein studiju da naučite pravilno izođenje da ne biste pogoršali svoj problem. Zato što su ovo vežbe koje se rade sa određenom namerom i zahtevaju određene aktivacije grupe mišića.

 • Možete da se bavite čime god želite. Ukoliko budete sprovodili aktivnosti koje su vam prethodno i donele povredu, znate šta vam je činiti.
  Opet, na svoju odgovornost.